Kastellet

Tavlor på kastell i Sverige

I en serie av tavlor på kastell i Sverige har vi nu en serie på hundratals bilder. Där både miljön och naturen runt omkring har stor betydelse, ofta med anor från 1500 talet. 

Vaxholms kastell som är beläget utanför Vaxholm mitt i Stockholms Skärgård. Gustav Vasa är mannen som byggde detta kastell för att skydda Stockholm för oinbjudna fiender. Kastellet ligger i en mycket fin miljö precis vid vattnet i en underbar miljö. Här har vi lyckats förena byggnader och miljö till fantastiska posters som ger ett underbart lugn. 

Drottningskärs kastell från 1600 talet som ligger på Aspö nära Karlskrona i Blekinge. Här är upphovs mannen Karl X1 bakom verket. Detta byggdes för att flottan skulle få en ny huvudbas. Detta innebar att Karlskrona stad växte fram och hela Blekinge förändrades. Likaså här är vattnet ihop med kastellet det som tillsammans bildar den fina miljön för skapande av posters. 

Kastellholmen kastell även det från 1600 ligger mitt i centrala Stockholm. Här det renoverats i århundraden och återuppbyggts vilket gör detta kastell till det mest bevarade av alla. Här hissas varje dag Sveriges örlogsflagga, vilket man gjort sedan uppförandet av kastellet. Flaggan med miljön och kastellet ger underbara posters. 

Så var så goda här finns en underbar serie med tavlor.